"In ons logo ligt een sterke verwijzing naar het VAPH en tonen we tegelijk ons verdriet. Hiermee drukken we uit, dat we het VAPH erkennen als dé partner in wiens handen we onze zorg zouden willen leggen of van wie we ondersteuning verhopen. Wij kunnen niet op het VAPH rekenen, niet omdat deze ons wil uitsluiten, maar omdat het haar toegekende budget zwaar ontoereikend is.

Je kan het logo van het VAPH zien als een lachend gezicht. Wij treuren omdat het VAPH ons geen zorg of ondersteuning kan geven. De traan hebben we toegevoegd om een boze uitdrukking te voorkomen.
Je kan dit logo ook zien als een paarse persoon die een steunende omarming rijkt naar een zwarte persoon. Bij ons logo keert de omgekeerde arm zich af van de zwarte persoon en blijft die verweesd achter. Dan kan je die traan zien als das of sjaal.
Je kan in dit logo ook een ondersteunende schaal zien onder een persoon met een beperking en zijn assistent. In ons logo dreigen beide personen weg te glijden van de helling onder hen. Zij vinden geen steun.
Bij elke uitleg erkennen we waardering voor het VAPH, en betreuren we, dat wij niet kunnen aansluiten. Juist daarom kozen we bewust voor een duidelijke verwijzing naar het VAPH-logo."